Voetzorg Eline

Uw voeten, mijn zorg.

Diensten

U kan bij mij thuis komen of ik kom aan huis. Hieronder vind je enkele van de diensten waar ik u mee kan helpen.

Gespecialiseerde verzorging

Bij mij kunt u terecht voor een gespecialiseerde voetverzorging, ook wel medische pedicure genoemd. Alles start bij het onderzoeken van uw voeten, huid en nagels. Daarna bepalen we de actie en behandeling.

Onze voeten zijn de dragers van ons lichaam.

Aandacht en zorg voor onze voeten is dan ook niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Een behandeling kan preventief van nut zijn om problemen te voorkomen, dus ook indien u geen klachten hebt kunt u baat hebben bij een ontspannende voetbehandeling.

Wenst u mooie zachte voeten, hebt u pijnlijke of vermoeide voeten, last van ingroeiende of ingegroeide, kalk of schimmel- nagels, overtollig eelt, kloven, likdoorns, wratten, wonden aan de voeten,… Blijf niet met pijnlijke voeten rondlopen! Maak een afspraak en we pakken het aan. Na het maken van een afspraak kom ik aan huis of u kunt langskomen in de praktijk.

Bij voetklachten zal ik u helpen en zal ik u op verschillende vlakken van dienst kunnen zijn. Zoals het geven van verzorgingstips, mijn kennis en mijn diensten. Indien nodig verwijs ik u door.

Zorg, kwaliteit, hygiëne en comfort staan centraal.

Daarom besteed ik veel aandacht aan:

  • Kennis en kunde. Ik koos voor de tweejarige opleiding van Syntra en blijf me voortdurend bijscholen en specialiseren.
  • Hygiënische aanpak. Iedere behandeling start met gereinigde en gedesinfecteerde instrumenten. Zo is maximale hygiëne gegarandeerd.
  • De modernste apparatuur. Door te investeren in de nieuwste technologieën, kan ik fijn en hygiënisch werken, met aandacht voor het comfort van de zorgvrager.
  • Het comfort van de zorgvrager. Bij een goede voetverzorging hoort een comfortabele zithouding. Ik koos voor een ergonomische behandelstoel. Ook aan huis zorg ik voor het comfort van de zorgvrager.

Net zoals iedere mens uniek is, is ook iedere voet uniek.


Huid- en nagelaandoeningen

Als gericht gespecialiseerd voetverzorgster kan u bij mij terecht voor tal van nagelaandoeningen .

Een voetverzorging begint altijd met een vraaggesprek. Tijdens het vraaggesprek voel en onderzoek ik visueel de voeten . Naargelang de klacht bespreek ik met u de oorzaak van de klacht en de behandeling. Er wordt ook rekening gehouden met de medische achtergrond. Diabetisch, reumatisch, oncologisch,… Bij diabetici wordt sensibiliteit en doorbloeding uitgebreid gecontroleerd. Het nemen van medicatie (bloedverdunners,…) worden best vermeld.

Bij risicopatiënten, huid- en nagelaandoeningen is het aan te raden regelmatig (6- wekelijks) de voeten te laten verzorgen.


Wratten

De voetwrat is een vervelend ding, waar je niet zo gemakkelijk van af komt. Het is een virusinfectie, die zorgt dat de cellen op die plaats gaan woekeren. Dat zorgt dan weer voor een verhevenheid op de huid. Zit die wrat nu plantair (onder de voet), dan zorgt de belasting van uw lichaam er voor dat de wrat helemaal in de huid gaat zitten. Vaak groeit er dan nog een eeltlaag overheen, die voor extra druk en pijn zorgt.

wratten

De wrat kunt u ook bij Voetzorg Eline laten behandelen met de Cryopen. Hierbij verwijderen we eventueel eerst het eelt, dat over de wrat is heen gegroeid. Daarna gaan we met de pen de wrat bevriezen. Het voordeel van deze pen is dat er, onder hoge druk, vloeibaar N20 in een dunne straal op de wrat aangebracht wordt. Omdat dit met een dunne straal gaat, zijn we in staat alleen de wrat te behandelen en niet het omliggende weefsel. De pijnsensatie bij deze behandeling is nihil. Zo gauw als men een prikkeling voelt, stoppen we met bevriezen. Wel wordt er per behandeling, afhankelijk van de grootte van de wrat, 3 à 4 maal dezelfde wrat bevroren. Niet iedere wrat is met 1 behandeling direct verdwenen. Afhankelijk van de grootte en diepte van de wrat zijn meerdere behandelingen nodig.

In eerste instantie gaan we drie weken achter elkaar, 1 maal per week de wrat bevriezen. Dan houden we 3 weken pauze en daarna bepalen we of er nog een sessie van drie weken nodig is.

wratten2

Orthonyxie

Ingroeiende nagels zijn nagels die neiging hebben om door de huid te prikken, maar doen dat nog net niet; Ze drukken in de huid en veroorzaken veel pijn en ongemak bij het lopen. Deze afwijking ontstaat vaak door verkeerd knippen, verkeerd schoeisel, strakke kousen of sokken en aangeboren nagelvorm. Ik kan zo’n nagel pijnvrij maken door het scherpe hoekje los te maken en glad te vijlen. Verder leg ik de nagel drukvrij. Met een aantal behandelingen en goede adviezen is het probleem vaak goed onder controle te houden. Soms lukt dat niet op deze manier en zijn nagelbeugels nodig. Ik werk met 2 soorten beugels:

  • Podofix

Podofix is een innovatieve methode voor het corrigeren van alle vormen van ingegroeide nagels. Deze vorm van nagelcorrectie is geschikt voor bijna iedereen doordat die geen haakjes heeft die onder de nagel worden geplaatst. De podofix wordt op uw nagel geplakt. Door een lusje op de beugel aan te draaien, komt er spanning op de uiteinden van de beugel te staan. Deze spanning zorgt ervoor dat tijdens het groeien van uw nagel de zijkanten omhoog getrokken worden.

  • Stalen beugel

Zo’n beugel wordt op maat gemaakt en over de vrije nagelrand geschoven. Het staal gaat trekken aan de nagelranden en zo de nagel corrigeren.


Onychoplastie

Bij voetzorg Eline hebt u de mogelijkheid, door middel van een medische kunstnagel, om het ontbrekende stuk nagel bij een schimmelnagel aan te bouwen of bij een trauma nagel, de nagel te corrigeren. Op die manier sturen we de nagel in de juiste richting en beschermen we het nagelbed.

In principe moet er wel altijd een stukje natuurlijke nagel aanwezig zijn om de gel aan te laten hechten.


Orthoplastie

Orthoplastie is een techniek die bestaat uit het op maat maken van een hulpstuk. Namelijk een silicone orthese. Het voordeel ervan is dat deze stukjes 's morgens tussen de tenen worden aangebracht en s’ avonds weer weggehaald kunnen worden. De orthese(n) worden op maat van uw voet gemaakt en zijn dus uniek voor u. Dit werkt beschermend en anti-druk. Denk maar aan een pijnlijke Hallux Valgus, een likdoorn die steeds terugkomt, scheefstand van de tenen,…

orthoplastie


Wondzorg en vilttherapie

Door middel van vilttherapie worden er pijnlijke drukplekken of wonden drukvrij gelegd. Hierdoor wordt de pijnlijke drukplek of wonden ontlast en kan het hierdoor genezen. Vilttherapie wordt vaak in combinatie met een wondbehandeling gebruikt.

wondenvilt

Footer